Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Wafels – glutenvrij

Recept geplaatst door
20 minuten
Voorbereiding: 10 minuten | Koken: 10 minuten | Couverts: 5 stuks

Ingredients

  • Halve banaan
  • 2 eieren
  • 200 gr ricotta
  • 40 gr boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • Topping; 200 gr frambozen en scheutje honing

Directions

  1. Pureer de banaan glad met een staafmixer. Of even goed prakken met een vork kan ook.
  2. Meng de eitjes er doorheen met een garde.
  3. Voeg nu het boekweitmeel, een snuf zout en de bakpoeder toe. Meng er een glad beslagje van.
  4. Spatel tenslotte de ricotta door het beslag.
  5. Vet je wafelijzer in met een beetje olie of bakspray. Verdeel een lepel van het beslag over je ijzer. Bak de wafels in 3 minute goudbruin.
  6. Verwarm de frambozen met een scheutje honing in een steelpannetje. Je kunt het eventueel glad pureren, maar je kunt ze ook een beetje pletten met een lepel. Hou je niet van pitjes, haal het mengsel dan even door een zeef.

Laat een beoordeling achter