Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Vegetarische snert – erwtensoep

Recept geplaatst door
75 minuten
Voorbereiding: 30 minuten | Koken: 45 minuten | Couverts: 4

Ingredients

  • 500 gram spliterwten
  • 1 laurierblaadje
  • 1 knolselderij à  750 gram
  • 1 winterwortel à 250 gram
  • 2 preien
  • 200 gram vegetarische oude kaas of rooktofu
  • 2 takjes selderij
  • 2 takjes peterselie
  • zout, peper, paprikapoeder
  • 1 bekertje crème fraîche

Directions

  1. De spliterwten wassen en lelijke erwten verwijderen.
  2. In een pan 2 liter water, spliterwten en laurierblaadje aan de kook brengen en ongeveer 45 minuten laten koken.
  3. Intussen knolselderij in plakken snijden. Elke plak dik schillen. Knolselderij wassen en in blokjes snijden.
  4. Winterwortel schrappen, wassen en in de lengte halveren. De helften overdwars in plakken snijden.
  5. Van de prei lelijk groen blad en stronkjes verwijderen. Prei in ringen snijden. In vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
  6. Kaas of tofu in blokjes snijden.
  7. Uit de soep het laurierblaadje verwijderen en de knolselderij en wortel en prei toevoegen. Soep al roerend weer aan de kook brengen en ongeveer 15 minuten laten koken.
  8. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Als je wilt kun je de soep pureren.
  9. Voeg op het laatst de fijngesneden kaas- of tofublokjes toe.
  10. Crème fraîche in schaaltje doen. De selderij en peterselie fijn snijden.
  11. Mocht je de soep pas later willen opdienen, dan: Al roerende soep in ongeveer 10 minuten weer opwarmen. Kaas en de helft van de selderij erdoor roeren. De soep eventueel op smaak brengen met zout en peper. Soep over 4 grote soepkommen verdelen. In elke kom 1 lepel crème fraîche scheppen. De rest van crème fraîche en de selderij erbij geven.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter