Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Thaise mosselen

Recept geplaatst door
20 minuten
Voorbereiding: 10 minuten | Koken: 5 minuten | Couverts: 4

Ingredienten

  • 3 kilo mosselen (schoongemaakt)
  • 2 flinke el groene currypasta
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • Handje koriander of peterselie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen schoon onder de kraan. Verwijder stukke schelpen en schelpen die niet meer dichtgaan. Als de schelp iets open staat kun je er even tegenaan tikken. Hij zal vanzelf sluiten, zo niet, gooi de mossel dan weg. Dan is hij namelijk niet meer vers.
  2. Pel en snipper de ui en fruit dit aan in een grote pan met deksel.
  3. Was de wortel en snij deze in stukjes. Bak dit mee.
  4. Voeg de currypasta toe en verhit het kort.
  5. Voeg nu de kokosmelk toe en breng het mengsel aan de kook.
  6. Zet het vuur wat lager en voeg de mosselen toe. Doe de deksel op de pan en schud deze even heen en weer.
  7. Kook de mosselen in zo’n 5 minuten gaar. Schud ze tussentijds nog even heen en weer. De mosselen zijn klaar als ze makkelijk loslaten uit de schelp.
  8. Breng de Thaise mosselen op smaak met het sap van 1 limoen en wat peper en zout.
  9. Garneer eventueel met wat verse koriander of een handje platte peterselie.
  10. Serveer de Thaise mosselen met rijst.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter