Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Thaise hete zure soep – Nigella Lawson

Recept geplaatst door
30 minuten
Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 15 minuten | Couverts: 4

Ingredienten

  • 1½ liter kippenbouillon
  • 1 royale eetlepel tomyam-pasta
  • 4 kaffir limoenblaadjes, fijngehakt
  • 1 stengel citroengras, de buitenste bladeren verwijderd, grof gehakt
  • sap van 1 limoen
  • 4 eetlepels vissaus
  • 3 kleine verse rode of groene chilipepers, fijngehakt
  • 1 theelepel suiker
  • 150 g champignons of stropaddenstoeltjes, gehalveerd of in vieren naargelang de grootte
  • 500 g gepelde rauwe garnalen, ontdooid
  • 5 kleine lente-uitjes, in korte stukjes en dan in reepjes gesneden
  • klein bosje koriander, gehakt

Bereidingswijze

  1. Verhit de bouillon en tomyam-pasta in een pan, samen met de limoenblaadjes, het citroengras, het limoensap, de vissaus, de chilipepers en de suiker.
  2. Laat aan de kook komen. Doe de paddestoelen erbij en laat die een paar minute mee sudderen.
  3. Laat de garnalen en lente-uitjes 2 tot 3 minute meekoken of tot de garnalen gaar zijn.
  4. Strooi een beetje koriander over de sope en zet de rest in een schaaltje op tafel, dan kunnen de mensen net zoveel nemen als ze willn.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter