Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Stoofvlees – Jeroen Meus

Recept geplaatst door
1,5 uur
Voorbereiding: 30 minuten | Koken: 1 uur | Couverts: 4

Ingredienten

  • 1 kilo rundsstoofvlees, in stoofvleesstukken gesneden
  • 1 bruin bier
  • 3 witte uien, grof gesneden
  • 2 wortelen
  • naar smaak (2 eetlepels) perensiroop
  • 2 kruidnagels
  • 2 blaadjes tijm
  • enkele takjes verse tijm
  • 3 eetlepels mosterd
  • een scheutje azijn
  • boter om te bakken
  • peper en zout
  • 3 bruine boterhammen
  • 1 kilo frietuuraardappelen
  • mayonaise

Bereidingswijze

  1. Doe wat boter in een stoofpot en stoof hierin de grof versneden ui in aan.
  2. Neem een andere pan, warm goed op, smelt boter in de pan, vul de bodem met vleesstukken, kruid met peper en zout en schroei langs alle kanten aan.
  3. Voeg het vlees bij de uien, roer goed om en bak meer vlees indien niet al het vlees in 1 pan ging.
  4. Voeg al het geschroeide vlees in de stoofpot en deglaceer (blus) de schroeipan met het bier. Schraap aanbaksels los, breng aan de kook en voeg toe aan de stoofpot.
  5. Maak een bouquet garni met de laurier en de tijm, voeg de perensiroop toe, smeer flink wat mosterd over 3 sneden brood en lege deze met de mosterd naar beneden over het vlees.
  6. Laat nu pruttelen zonder deksel tot de saus ingedikt is en laat dan verder garen met deksel.
  7. Snijd frieten, was ze niet en bak voor in frituurvet.
  8. Als het stoofvlees gaar is , breng je het verder op smaak met indien nodig wat azijn of meer perensiroop, peper en zout en serveer met krokant gebakken frieten en mayonaise
Rubriek:

Laat een beoordeling achter