Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Stoofschotel pompoen – vegetarisch

Recept geplaatst door
35 minuten
Voorbereiding: 10 minuten | Koken: 25 minuten | Couverts: 4

Ingredienten

  • 1 winterpeen
  • 1 pompoen
  • 2 prei
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 blik, 400 gr, tomatenblokjes
  • 300 ml water
  • 1 bouillon blokje
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • verse peterselie, 5 gr
  • verse koriander, 5 gr

Bereidingswijze

  1. Snijd de winterpeen in de plakjes
  2. Snijd de pompoen doormidden (schillen hoeft niet) verwijder de pitten met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes
  3. Snijd de prei in ringen, was de prei en peen
  4. Haal de knoflookteentjes door een knoflookpers (eerst jet schilletje verwijderen)
  5. Bak de net gesneden groenten met de knoflook aan in een flinke pan (wij hebben een soeppan gebruikt) met een beetje olijfolie, voor ongeveer 5 minuten
  6. Voeg de tomatenblokjes, 300 ml water, het bouillonblokje, de korianderpoeder, kurkuma, chilipoeder en komijnzaad toe en breng aan de kook
  7. Zodra het kookt laat je de groenten 20 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de pan
  8. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en voeg toe
  9. Snijd vervolgens de verse peterselie en koriander fijn en voeg ook toe
  10. Af en toe roeren
  11. Proef of de pompoen zacht genoeg is, want dan is je vegetarische stoofschotel is klaar!
Rubriek:

Laat een beoordeling achter