Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Spaanse omelet

Recept geplaatst door
50 minuten
Voorbereiding: 20 minuten | Koken: 30 minuten | Couverts: 4

Ingredients

  • 3 aardappels
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, in vieren en daarna in plakjes gesneden
  • 6 dikke plakken ontbijtspek, in stukjes van 5 cm
  • 1 kleine rode paprika, in reepjes
  • 1 kleine groene paprika, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 grote groene chilipeper, fijngehakt
  • 9 verse scharreleieren
  • 2 eetlepels slagroom
  • Een handvol fijngehakte koriander, voor het garneren
  • 100 gram kaas, bij voorkeur manchego, maar andere kaas is ook goed

Directions

  1. Schil de aardappels, snijd ze in blokjes van circa 1 x 1 cm en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Doe de olijfolie in een grote, zware anti-aanbakpan die ook nog ovenvast is en verhit de olie op middelhoog vuur. Voeg de blokjes aardappel toe, schep ze even om, voeg 1 eetlepel water toe en dek de pan af. Bak/stoof de aardappels 5 minuten. Voeg de ui toe en dek de pan weer 10 minuten af. Verwarm alles tot de aardappels zacht beginnen te worden, maar niet verkleurd zijn. Neem het deksel van de pan.
  3. Doe het ontbijtspek, de paprika’s, fijngehakte knoflook en chilipeper in de pan. (Laat de chili achterwege als er kleine kinderen mee-eten.) Schep alles even om en roerbak het geheel tot de aardappels zacht zijn en de rest van de ingrediënten gaar is.
  4. Verwarm de ovengrill voor op de op een na hoogste stand.
  5. Breek de eieren boven een mengkom en klop de slagroom er met een garde of vork door. Schenk het eiermengsel gelijkmatig over het aardappel-uien- mengsel en bak de omelet 4 minuten, tot de zijkant loskomt van de pan als je er met een mes op drukt. Zet de pan onder de grill tot de bovenkant gaar is. Laat de eieren niet te gaar worden.
  6.  Neem de pan uit de oven, leg een groot bord of een schone houten snijplank op de bovenkant en keer de pan om zodat de omelet op het bord of de plank komt te liggen. Je kunt hem ook direct uit de pan serveren.
  7. Garneer de omelet naar wens met wat fijngehakte koriander en geraspte kaas.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter