Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Salade zoete aardappel, pompoen & geitenkaas

Recept geplaatst door
30 minuten
Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 15 minuten | Couverts: 2

Ingredienten

  • 2 kleine zoete aardappels
  • ½ flespompoen
  • 400 gram baby spinazie
  • ¼ appel
  • De pitjes van een ½ granaatappel
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • Zeezout en vers gemalen peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd de zoete aardappel en pompoen in dunne plakjes. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met twee eetlepels olijfolie. Voeg wat zout en peper toe en meng door elkaar. Rooster gedurende 15 minuten, tot goudgeel en knapperig.
  2. Snijd de appel in dunne plakjes en haal de granaatappelpitjes uit de vrucht. Meng één eetlepel olijfolie met de honing, azijn, peper en zout.
  3. Verdeel de spinazie over twee borden. Leg hier de zoete aardappel, pompoen en appel op. Verkruimel de geitenkaas erover en strooi de granaatappel pitjes er bovenop. Besprenkel de salade met de vinaigrette en eindig met wat verse peper.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter