Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Rijstpudding

Recept geplaatst door
30 minuten
Voorbereiding: 10 minuten | Koken: 20 minuten

Ingredients

  • (Dessert)rijst
  • Melk
  • Suiker
  • Roomboter
  • Smaakmakers, zoals kaneel, vanille, rozijntjes, fruit, enzovoorts

Directions

  1. Allereerst de basis: de pudding maken. Neem hiervoor 1 kopje reeds gekookte witte rijst en 2 kopjes melk, met suiker naar smaak (hoe zoeter, hoe meer suiker je toevoegt) en een paar eetlepels roomboter voor extra romigheid. Er bestaat ook speciale dessertrijst, hiervoor zijn de verhoudingen met melk iets anders (check daarom altijd de verpakking).
  2. Doe alles samen in een diepe sauspan, liefst met een beetje een dikke bodem. Kook op zacht vuur zo’n 20 minuutjes, totdat alle melk door de rijst is opgenomen.
  3. SmaakmakersNu kun je smaakmakers gaan toevoegen. Ga op de klassieke toer met kaneel, (verse) vanille en rozijntjes. Of maak het wat exotischer met citroen- of limoenrasp, een beetje kokosrasp en mango als topping. Partjes appel erbij doet het overigens ook heel goed. Of geurig Arabisch: met saffraan, kaneel en pistachenootjes.

    Maar in principe kun je alles gebruiken als topping: vers fruit, bessen, noten, zaden, maar ook jam, siroop of fruitcompote. En als je lekker decadent wil doen: geraspte pure chocolade en verbrokkelde koekjes, zoals kletskoppen.

Rubriek:

Laat een beoordeling achter