Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Quiche Lorraine

Recept geplaatst door
50 minuten
Voorbereiding: 20 minuten | Koken: 30 minuten | Couverts: 1 taart

Ingredienten

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 200 gr. mager gerookte spek
  • vers gemalen peper naar smaak
  • mespuntje zout 
  • 150 gr. gemalen gruyiere kaas
  • 4 eieren
  • 250 mililter room

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven vast voor op 200 graden.
  2. Bladerdeeg 10 minuten laten ontdooien op het aanrecht. De bakvorm invetten met een beetje boter of olie.
  3. De bakvorm bekleden met het bladerdeeg. Prik een paar gaatjes in het deeg met een vork. 
  4. De spekreepjes heel even bakken in een koekenpan.  De spekreepjes verdeel je over de bodem van de bakvorm.
  5. In een kom de eieren, room, zout en peper even loskloppen. Dan de gruyiere kaas erdoor mengen en nog even doorroeren.
  6. Giet dit mengsel over de spekreepjes heen. Even de bovenkant mooi glad strijken. 
  7. Bak de quiche op 200 graden in minimaal 30 minuten gaar. Je kan met een sateprikker controleren of de quiche al klaar is. 

Laat een beoordeling achter