Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Pure chocolade muffins

Recept geplaatst door
30 minuten
Voorbereiding: 10 minuten | Koken: 20 minuten | Couverts: 12 muffins

Ingredients

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel (of 225 gram bloem + 1 theelepel bakpoeder)
  • 200 gram suiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 150 gram pure chocolade, in hele kleine stukjes gehakt
  • 2 eieren
  • 200 gram boter gesmolten
  • Halve theelepel zout
  • Muffinvorm, ingevet of ingesprayd met bakspray

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C (heteluchtoven) of 200 °C (gewone oven). Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, cacaopoeder, de stukjes chocolade en een halve theelepel zout.
  2. Klop in een andere kom de eieren los en meng ze met de gesmolten boter. Roer het natte mengsel door de droge ingrediënten tot een dik beslag. Je hoeft niet te lang te roeren, zodra het een beslag is zonder droge stukjes, is het goed.
  3. Schep ieder muffinvormpje vol met het beslag. Bak de cakejes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven gaar; een satéprikker moet er vrijwel droog uitkomen.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter