Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Pinda/paksoisoep

Recept geplaatst door
15 minuten
Voorbereiding: 5 minuten | Koken: 10 minuten | Couverts: 4

Ingredients

  • 300 g paksoi
  • 1/2 rode spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel koriander, gemalen
  • 2 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels olie om te bakken
  • 130 g pindakaas
  • 1l water
  • boullionpoeder
  • zout

Directions

  1. Was de paksoi en de Spaanse peper. Snijd de paksoi vrij grof en de Spaanse peper zo fijn mogelijk. Let op: Spaanse pepers kunnen heet zijn. Voeg net zo veel of weinig Spaanse peper toe als jij lekker vindt.
  2. Houd een paar groene sliertjes van het groen achter. Bak de overige paksoi in de olie op hoog vuur gedurende 2 minuten.
  3. Voeg de knoflook en de peperreepjes toe alsmede de ketoembar en de koenjit. Roerbak nog even.
  4. Voeg het water toe, zout en bouillonpoeder naar smaak.
  5. Roer de pindakaas door de soep en laat ca. 8 minuten koken.
  6. Doe ca. 1 minuut voor eind van de bereidingstijd de achtergehouden sliertjes Paksoigroen in de soep. Op die manier heb je een mooi frisse kleur in je soep.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter