Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Pasta carbonara

Recept geplaatst door
25 minuten
Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 10 minuten | Couverts: 2

Ingredienten

  • 350 gram spaghetti
  • 30 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 ei en 1 eidooier
  • 1,25 deciliter room
  • eventueel een verkruimeld gedroogd pepertje
  • 150 gram pancetta (of ontbijtspek van goede kwaliteit) in reepjes
  • zout en peper naar smaak
  • 75 gram versgeraspte Parmzaanse kaas of Pecorino, of een combinatie hiervan
  • extra geraspte kaas voor op tafel

Bereidingswijze

  1. Zet het kookwater (met eventueel zout) voor de spaghetti op. Zet serveerschaal en eventueel diepe borden in een voorverwarmde oven (120 oC).
  2. Doe de spekreepjes in een pan met dikke bodem, bak het spek licht krokant. Giet dan de room erbij.
  3. Roer de ei en eidooier los en doe er de geraspte kaas door.
  4. Als je het pepertje gebruikt, verkruimel het gedroogde pepertjezonder de pitjes.
  5. Roer de boter los en hou apart.
  6. Kook de spaghetti al dente in ruim water. Giet de pasta af en doe het in de voorverwarmde schaal.
  7. Roer eerst de boter door de paste. Als de boter gesmolten is kunnen de nog warme spekjes (met room) en tot slot het ei-kaasmengsel erdoor. Omscheppen totdat alle spaghettislierten bedekt zijn.
  8. Maak op smaak af met peper.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter