Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Pannenkoeken – basis recept

Recept geplaatst door
30 minuten
Voorbereiding: 5 minuten | Koken: 25 minuten | Couverts: 2-3

Ingredienten

  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 0,5 liter melk

Bereidingswijze

  1. Klop 2 eieren met wat zout los. Roer er dan de bloem door en beetje voor beetje een gedeelte van de halve liter melk, tot de klontjes zijn verdwenen.
  2. Verwarm een scheut vloeibare margarine in een koekenpan en giet er een pollepel beslag in.
  3. Kantel met draaiende beweging de pan, zodat het beslag de bodem geheel bedekt. Keer de pannenkoek om als de onderkant droog, maar de bovenkant nog iets vochtig is.
  4. Variatietips: met bacon, met appel (geraspt of in partjes) en kaneel, met rozijnen, met kaas, met banaan en vanilleijs (en chocoladesaus voor de echte snoepers), met roerbakgroenten, met stroop of suiker of jam, met slagroom en aardbeien of ander vers fruit.

Laat een beoordeling achter