Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Panna cotta – basis

Recept geplaatst door
3,5 uur
Voorbereiding: 5 minuten | Koken: 10 minuten | Couverts: 4

Ingredienten

  • 400 ml volle melk200 ml slagroom
  • 1 a 2 vanille stokjes
  • 3 blaadjes gelatine
  • 70 gram suiker
  • Vers fruit om mee te garneren

Bereidingswijze

  1. De gelatine minimaal 5 minuten laten weken in koud water
  2. In een pannetje de melk en de slagroom tegen de kook aan brengen
  3. De vanillestokjes in de lengte doormidden snijden en het merg er uit schrapen met een mes, het merg en de vanille stokjes zelf in de melk doen (meteen al, dan kan de smaak goed in de panna cotta trekken)
  4. De room en de melk 10 minuten zachtjes blijven verwarmen
  5. Doe de suiker door de room en blijf roeren tot alle suiker is opgelost
  6. De vanille stokjes uit de room vissen
  7. Haal de pan van het vuur en knijp de gelatine uit
  8. Gelatine door de room doen en roeren tot de gelatine opgelost is
  9. Schenk de panna cotta in kleine glaasjes of timbaaltjes en zet ze in de koelkast
  10. Na ongeveer 3 uur in de koelkast is de panna cotta stevig geworden en klaar voor consumptie
  11. Garneer de panna cotta met lekker vers fruit
Rubriek:

Laat een beoordeling achter