Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Palmpasenvlecht

Recept geplaatst door
45 minuten
Voorbereiding: 25 minuten | Koken: 20 minuten

Ingredienten

  • 1 pak Koopmans Witbrood
  • 25 g boter
  • 300 ml lauwe melk
  • 1 zakje Vanillesuiker (dr. oetker)
  • 1 el honing
  • 1 eidooier
  • 1 el melk
  • enkele krenten voor de garnering

Bereidingswijze

  1. Voeg boter, melk, vanillesuiker en honing aan de mix toe en kneed hiervan een soepel deeg.
  2. Laat het deeg in een kom, afgedekt met plasticfolie of een vochtige doek, 10 minuten rijzen op een warme plaats.
  3. Kneed het deeg opnieuw goed door en vorm uit tweederde deel van het deeg drie (ongeveer 30 cm lange) rollen.
  4. Vlecht de rollen en leg het geheel op een ingevette bakplaat.
  5. Klop de eidooier los met de melk en bestrijk de vlecht met de helft van dit mengsel.
  6. Vorm van de rest van het deeg 2 puntbroodjes.
  7. Druk ze een beetje plat.
  8. Maak een paashaantje door een snavel en een kam te vormen en knip voor de staart de andere kant van het broodje zigzag in.
  9. Leg de haantjes op de broodvlecht.
  10. Druk een krent voor het oog goed vast in het deeg.
  11. Bestrijk de haantjes met de rest van het dooiermengsel.
  12. Laat de broodvlecht opnieuw onder een stuk plasticfolie een half uur rijzen.
  13. Verwarm de oven voor op Elektrische oven: 220 °C, Heteluchtoven: 200 °C.
  14. Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de broodvlecht gaar en bruin.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter