Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Paascake met fudge

Recept geplaatst door
1,5 uur
Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 60 minuten | Couverts: 1 cake

Ingredienten

  • 1 pak Koopmans Boerencakemeel
  • 200 g boter of margarine
  • 4 eieren (m, kamertemperatuur)
  • 2 zakjes fudge (karamelbrokken)
  • Keukengerei:
  • cakevorm van 30 cm
  • mixer met garden
  • boter en bloem (invetten cakevorm)

Bereidingswijze

  1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Elektrische oven: 160 °C, Heteluchtoven: 150 °C, Gasoven: stand 2-3.
  2. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
  3. Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
  4. Voeg de cakemix en de eieren in een keer toe.
  5. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een minuut tot een glad beslag.
  6. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.
  7. Doe het beslag in de cakevorm en plaats deze in de oven.
  8. Bak de cake in ± 60-70 minuten goudbruin, haal de cake dan uit de oven en laat op een rooster afkoelen .
  9. Smelt de fudge in de magnetron of in een pannetje en giet het over de cake, laat goed afkoelen.

Laat een beoordeling achter