Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Paasbrood

Recept geplaatst door
2 uur
Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 45 minuten | Couverts: 1 brood

Ingredienten

  • 250 g rozijnen
  • 175 g krenten
  • 4 el sinaasappellikeur (optioneel)
  • 1 pak Koopmans Mix voor Witbrood
  • 125 ml lauwwarm water
  • 125 ml melk (kamertemperatuur)
  • 30 g boter (kamertemperatuur)
  • rasp van 2 sinaasappels
  • 1 tl kaneel
  • 2 zakjes vanillesuiker (Dr. Oetker)
  • 100 g amandelen grof gehakt
  • gesmolten boter
  •  Keukengerei:
  • Broodbakvorm 30x10x10 cm met boter ingesmeerd

Bereidingswijze

  1. Week de rozijnen en krenten in de likeur of in enkele el warm water.
  2. Meng de broodmix met water, melk, boter, rasp, kaneel, en suiker en kneed hiervan een   samenhangend deeg.
  3. Laat het deeg in een afgedekte kom 10 minuten rijzen op een warme plaats.
  4. Kneed de rozijnen, krenten met het weekvocht en de noten goed door het deeg.
  5. Verdeel het deeg in de broodvorm en laat nog 60 minuten rijzen op een warme plaats.
  6. Verwarm de over voor op Elektrische oven: 200 °C, Heteluchtoven: 180 °C, Gasoven: stand 3/4.
  7. Bestrijk het deeg voor het bakken met water en bak het brood iets onder het midden in de oven in ± 45 minuten gaar.
  8. Haal het brood uit de vorm en bestrijk met gesmolten boter.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter