Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Merinque frosting voor cupcake

Recept geplaatst door
20 minuten
Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 5 minuten | Couverts: 12 cupcakes

Ingredienten

  • 125 gram fijne kristal suiker
  • 4 eiwitten, op kamertemperatuur
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 theelepels citroensap

Bereidingswijze

  1. Gebruik een metalen vetvrije kom. Doe de eiwitten, citroensap en de suiker in de mengkom en klop met een garde alles even goed door.
  2. Vul een pan met water, ongeveer 500 ml. De pan moet groot genoeg zijn voor de mengkom om in te rusten, maar zonder contact te maken met de bodem van de pan.
  3. Als het water heet begint te worden hang je de kom in de pan en begin je met het kloppen van het mengsel met een garde. Het mengsel mag niet koken, zet de warmtebron eventueel lager.
  4. Klop tot alle suiker is opgelost. Haal de kom van de warmtebron.
  5. Mix het mengsel nu 5 tot 8 minuten met de mixer op lage snelheid en daarna op hoge snelheid tot stijve, glanzende pieken.
  6. Gebruik een spuitzak met een grote tip voor grote cupcakeswirls. Voor het maken van een mooie goudbruine toasting kan je een gasbrandertje gebruiken.
  7. Tip: Wil je geen eiwit gebruiken, gebruik dan eiwitpoeder.

Laat een beoordeling achter