Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Kwarktaart – voor als ontbijt

Recept geplaatst door
3,5 uur
Voorbereiding: 30 minuten | | Couverts: 1 taart

Ingredienten

  • 900 gram Optimel Griekse Stijl Kers (of een andere soort kwark)
  • 200 gram light roomkaas (bv. van Linessa)
  • 100 gram Medjoul dadels
  • 60 gram Whey eiwitpoeder (bv. van Joylent)
  • 250 gram bosbessen (uit de vriezer)
  • 32 gram roomboter
  • 12 plakjes gelatine (20 gram)
  • 200 gram Fries roggebrood
  •  Keukenmachine
  •  Staafmixer
  • Springvorm ø 24 cm

Bereidingswijze

  1. Maak het roggebrood in een keukenmachine fijn. Snijd de dadels in kleine stukken en voeg ze toe aan het roggebrood. Voeg ook de boter (gesmolten) toe en meng door.

  2. Bekleed een springvorm met bakpapier en spreid het mengsel uit. Doe de bodem in de koelkast. Week ondertussen twaalf gelatineblaadjes in koud water. 

  3. Meng de kwark, roomkaas en eiwitpoeder met een staafmixer.

  4. Doe de bosbessen in een keukenmachine en maal ze fijn. Verhit de bosbessen kort in een pannetje en neem het mengsel van het vuur zodra het kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg het toe aan het bosbessenmengsel. Voeg het bosbessenmengsel toe aan het kwarkmengsel en roer goed door.

  5. Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat het tenminste drie uur opstijven in de koelkast. Serveren en niet direct alles opeten.

  6. En nee, je hoeft heus niet iedere dag hiermee te ontbijten. Maar in theorie zou het kunnen!

Laat een beoordeling achter