Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Kokosmakronen met chocolade

Recept geplaatst door
30 minuten
Voorbereiding: 20 minuten | Koken: 10 minuten | Couverts: 12 makronen

Ingredients

  • 250 gram suiker
  • 250 gram kokosrasp
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • Vulling

    • 120 gram zachte roomboter
    • 220 gram poedersuiker
    • 1 vanillestokje
    • 2 theelepels melk

    Chocoladelaag

    • 300 gram pure chocolade

Directions

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Meng de suiker met de kokosrasp, eieren en eidooier. Schep met een ijsknijper bollen van het beslag en leg de bollen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bollen een beetje plat. Bak de koekjes in de oven in ongeveer tien minuten goudbruin en gaar. Laat de kokosmakronen afkoelen.
  2. Roer de boter glad met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng samen met de melk door de boter. Strijk een beetje vulling op de onderkant van een koekje en druk er een ander koekje tegenaan. Laat de koekjes tien minuten koud worden in de vriezer.
  3. Smelt de chocolade au-bain-marie en temper.  Doop hierin de koekjes voor de helft en laat ze uitharden.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter