Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Hele forel uit de oven

Recept geplaatst door
50 minuten
Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 35 minuten | Couverts: 4

Ingredienten

  • 500 gr groene asperges
  • 4 forellen
  • 8 aardappelen
  • Knoflook olie (olijfolie met gehakte knoflook erin)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 4 takjes tijm
  • 8 takjes oregano
  • 4 takjes rozemarijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Zet de oven aan op 220 graden.
  2. Laat de forellen al ontschubben, ontbaarden en schoonmaken door de visboer. Spoel bij thuiskomst de forellen af en dep ze droog met een stukje keukenpapier.
  3. Bestrooi de vis aan de binnen- en buitenkant met peper en zout. Pak een grote ovenschaal en giet hier wat olijfolie in. Leg in elke forel een takje rozemarijn en tijm én 2 takjes oregano. Leg een schijfje citroen tussen en op iedere vis.
  4. Was de asperges en snij de achterkantjes er van af. Groene asperges hoef je niet te schillen. Bestrijk de asperges met een beetje knoflook olie en leg ze in de ovenschaal.
  5. Was de aardappelen en snij ze in partjes. leg deze met schil ook in de ovenschaal. Verdeel nog wat tenen knoflook over de schaal en sprenkel wat olijfolie over de schotel.
  6. Zet de schaal vervolgens in de oven, na ongeveer 35 minuten is de vis gaar.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter