Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Hele dorade met verse kruiden

Recept geplaatst door
45 minuten
Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 30 minuten | Couverts: 2

Ingredienten

  • dorade – 1 verse, hele
  • rozemarijn – 6 takken
  • oregano – 4 takken
  • tijm – 6 takken
  • ui – 1 hele
  • limoen – 1 hele in schijfjes
  • zout – snufje
  • peper – snufje
  • olijfolie – 2 eetlepels

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 180 graden °C.
  2. Leg de braadslede met rooster alvast klaar voor gebruik.
  3. Kerf de vis in aan beide kanten, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  4. Breng de buikholte op smaak met wat zout.
  5. Strooi of smeer ook wat zout aan de buitenkant van de vis (ook aan beide kanten).
  6. Breng de buitenkant van de vis op smaak met wat zwarte peper.
  7. Snijd de ui in ringen en doe deze samen met de helft van alle kruidentakken in de buikholte van de vis.  Door de kruiden in de buikholte te doen, krijgt de vis een intensere smaak.
  8. De ander helft leg je op een rooster met wat schijfjes limoen.
  9. Leg de vis op het rooster met de kruiden en limoen. Stop de andere helft van de kruiden in de buikholte.
  10. Giet de olijfolie over de hele vis. En doe de braadslede in de voorverwarmde oven van 180 graden °C. Bak de vis voor 30 minuten in de oven, totdat de bovenkant goudbruin is.
  11. Serveer de vis met een verse salade.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter