Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Hartige broccoli cakejes

Recept geplaatst door
45 minuten
Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 30 minuten | Couverts: 4

Ingredients

  • 12 mooie broccoliroosjes
  • 275 gram zachte boter
  • 50 gram kristalsuiker
  • 4 grote eieren op kamertemperatuur
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje zout
  • 60 gram geraspte cheddar kaas

Directions

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en breng een pan met water aan de kook. Blancheer de broccoliroosjes in drie minuutjes in het water, spoel ze meteen als ze uit het water komen af met koud water. Laat ze even uitlekken en drogen op een stukje keukenpapier.
  2. Klop de boter luchtig en voeg de suiker onder continu kloppen. Voeg de eieren een voor een toe, pas een volgend ei toevoegend als de vorige volledig is opgenomen. Mix de bloem, bakpoeder, kurkuma, cayennepeper en zout goed en voeg vervolgens aan het eimengsel toe. Vouw er tot slot de kaas door.
  3. Beboter twaalf muffinvormpjes met boter en een dun laagje bloem. Leg een volle eetlepel beslag op de bodem van ieder vormpje en tik er tegenaan zodat het beslag zich uitspreidt. Zet de stronkjes broccoli rechtop in de vormpjes en bedek met het resterende beslag, zorg dat het beslag overal zit.
  4. Bak de cakejes in ongeveer 30 minuutjes gaar of totdat ze goudbruin zijn en weinig meegeven. Laat ze volledig afkoelen.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter