Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Gevulde Paasstol

Recept geplaatst door
1 uur
Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 45 minuten | Couverts: 1 brood

Ingredienten

  • 1 pak Koopmans Witbrood
  • 1,25 dl (125 ml) handwarm water
  • 1½ dl lauwe melk
  • 25 g boter
  • 200 g rozijnen
  • 200 g krenten
  • 4 el rum
  • 2 zakjes vanillesuiker (Dr. Oetker)
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl citroenrasp
  • 50 g gehakte bigarreaux
  • 50 g gepelde walnoten
  • 50 g gepelde blanke hazelnoten
  • 200 g amandelspijs
  • 1 eidooier
  • 1 el gesmolten boter poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Wel de rozijnen en de krenten in de rum.
  2. Voeg water, melk, boter, vanillesuiker, kaneel en citroenrasp aan de broodmix toe. Kneed hiervan een samenhangend deeg. Laat het deeg in een kom, afgedekt met plasticfolie of een vochtige doek, 10 minuten rijzen op een warme plaats.
  3. Hak intussen de noten grof.
  4. Voeg de krenten, rozijnen, bigarreaux en noten aan het deeg toe en kneed het geheel nog even goed door.
  5. Meng de losgeklopte eidooier door de amandelspijs.
  6. Rol het deeg uit tot een ovale lap van 20 x 30 cm en leg het op een ingevette bakplaat.
  7. Rol van de amandelspijs een rolletje van iets minder dan 30 cm en leg dit in het midden van het deeg. Vouw een kant van het deeg in de lengte over de amandelspijs zodat de onderkant van de deeglap iets oversteekt. Druk het deeg voorzichtig op elkaar. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie op een warme plaats 45 minuten narijzen.Verwarm de oven voor Elektrische oven: 200 °C, Heteluchtoven: 180 °C.
  8. Bestrijk voor het bakken de bovenkant van het deeg met water. Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de paasstol gaar en bruin.
  9. Leg de paasstol op een rooster en bestrijk het met de gesmolten boter.
  10. Bestrooi de paasstol voor het serveren met poedersuiker.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter