Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Gekarameliseerde nectarines uit de oven

Recept geplaatst door
30 minuten
Voorbereiding: 10 minuten | Koken: 20 minuten | Couverts: 2

Ingredienten

  • 4 nectarines (of perziken of abrikozen)
  • 4 eetlepels (donker)bruine basterdsuiker
  • Een flinke theelepel kaneel
  • Als garnering: yoghurt of crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor tot 200 graden (hetelucht) of 220 graden bij een gewone oven.
  2. Halveer de nectarines en haal de pit eruit; hoe rijper de vrucht is, hoe lekkerder ze zijn en hoe makkelijker de pit er ook uit komt. Leg de nectarines met het huidje naar beneden in een grote ovenschaal of op een bakplaat.
  3. Bestrooi al het fruit met de suiker en de kaneel.
  4. Zet 20 minuten in de oven en check dan de garing; de vruchten moeten een beetje inkrimpen en lekker goudbruin kleuren van de suiker.
  5. Serveer met een klodder yoghurt of crème fraîche voor een frisse touch.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter