Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Gehaktballetjes in satesaus

Recept geplaatst door
30 minuten
Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 15 minuten | Couverts: 10 stuks

Ingredienten

  • 1 portie satésaus
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 klein uitje gesnipperd
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 1 el ketjap
  • 1 ei
  • 1 handje paneermeel
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Breng het gehakt op smaak met het uitje, de knoflook, de ketjap en het peper en zout.
  2. Voeg het eitje toe en meng het paneermeel er door heen. Als het gehakt nog te nat is, voeg je nog wat extra paneermeel toe.
  3. Bak een klein stukje gehakt in de pan en proef of het voldoende op smaak is.
  4. Voeg anders nog wat extra zout en peper toe.
  5. Vorm balletjes ter grootte van een bitterbal.
  6. Bak ze rondom aan in wat olijfolie. Na ongeveer 15 minuten zijn de gehaktballetjes gaar.
  7. Giet de satésaus over de ballen en serveer ze direct.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter