Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Gegrilde vijgen met parmaham en geitenkaas

Recept geplaatst door
20 minuten
Voorbereiding: 10 minuten | Koken: 10 minuten | Couverts: 1

Ingredients

  • 1 verse vijg
  • 2 plakjes Parmaham
  • 25 gr zachte geitenkaas
  • 1 el balsamico azijn

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
  3. Was de vijgen en snij ze van bovenaf kruislings in. Snij niet te ver door.
  4. Verdeel de geitenkaas over de holte van de vijg. Het hoeft allemaal niet zo precies.
  5. Wikkel de Parmaham om de vijg heen.
  6. Gril de vijgen 5 tot 10 minuten in de oven. Let erop dat de Parmaham niet aanbrandt. Dek het eventueel af met wat aluminiumfolie.
  7. Het gaat erom dat hij warm is. Want dan zijn de smaken het allerlekkerste.
  8. Besprenkel de gegrilde vijgen nog een beetje met balsamico.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter