Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Draadjesvlees

Recept geplaatst door
4 uur
Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 3,5 uur | Couverts: 4

Ingredienten

  • 750g runderlappen
  • Bloem
  • Flink stuk gezouten roomboter
  • 1/2 vleesbouillonblokje
  • 3 of 4 kruidnagelen
  • 3 eetlepels azijn
  • 2 grote uien (in halve ringen gesneden)
  • 4 laurierblaadjes
  • Water
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout en strooi er eventueel (door een zeef) wat bloem op.
  2. Zet een koekenpan op hoog vuur, smelt de roomboter tot deze een beetje bruin ziet en bak het vlees even kort mooi bruin (het hoeft niet gaar te zijn).
  3. Hevel het vlees over naar een braadpan. Zet deze braadpan op een laag vuurtje en giet er wat warm water bij tot het vlees bijna onderstaat.
  4. Bak de uien in het overgebleven bakvet goudbruin.Doe een beetje water, het bouillonblokje, de azijn, de laurierblaadjes, de kruidnagels bij de gefruite ui in de koekenpan.
  5. Giet dit mengsel over het vlees en doe de deksel op de pan. 3 of 4 uur laten stoven.
  6. Het vlees is klaar als het met een vork uit elkaar te trekken is.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter