Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Donut muffins

Recept geplaatst door
65 minuten
Voorbereiding: 50 minuten | Koken: 15 minuten | Couverts: 9 muffins

Ingredients

  • 170 gram zachte roomboter
  • 175 gram suiker
  • 1 ei
  • 200 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 90 milliliter melk
  • ½ eetlepel kaneel
  • Vanille botercrème:
    – 120 gram roomboter (op kamertemperatuur)
    – 110 gram poedersuiker
    – 1,5 eetlepel melk
    – 1 theelepel vanille extract

Directions

  1.  Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een muffinbakvorm in met roomboter.
  3. Klop 85 gram roomboter en 75 gram suiker ca. 5 minuten op middelmatige snelheid tot een luchtig beslag. Voeg het ei toe en mix door het beslag.
  4. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar en zeef het geheel.
  5. Mix ongeveer een derde van het bloemmengsel op lage snelheid door het beslag heen.
  6. Vervolgens voeg je de helft van de melk toe en mix je kort door.
  7. Voeg nu weer een derde van het bloemmengsel toe en mix weer kort door.
  8. Mix de overige melk door het mengsel.
  9. Als laatste voeg je het overige deel van het bloemmengsel toe en mix je het geheel tot een glad en luchtig beslag.
  10. Vul alle muffinvormpjes voor ongeveer ¾ met het beslag.
  11. Zet de muffins voor ca. 14 minuten in de oven. Ze zijn goed als een satéprikker er schoon uitkomt (ze horen wat wittig van kleur te zijn).
  12. Smelt 85 gram roomboter op laag/middelmatig vuur totdat dit begint de borrelen en te schuimen.
  13. Roer nu gedurende een paar minuten goed door de gesmolten boter, totdat deze bruin wordt / je bruine vlekken krijgt. Let op: dit kan snel gaan, dus hou de boter goed in de gaten.
  14. Schenk de gesmolten boter in een grote kom.
  15. Meng de kaneel en 100 gram suiker door elkaar in een kom of soepbord.
  16. Als de muffins genoeg zijn afgekoeld haal je ze eerst volledig door het botermengsel heen en rol je ze daarna door het suikermengsel totdat ze helemaal bedekt zijn met een suikerlaagje.
  17. Meng voor de vanille botercrème alle ingrediënten hiervoor alvast een beetje door elkaar zodat de poedersuiker niet alle kanten op kan stuiven.
  18. Mix nu alles door elkaar totdat je een glad geheel hebt.
  19. Besmeer de muffins met de botercrème, of vul een spuitzak met de botercrème en versier de muffins hiermee.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter