Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Creme brulee

Recept geplaatst door
1 uur
Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 45 minuten | Couverts: 4

Ingredienten

  • 250 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 1 vanille- of kaneelstokje
  • 5 eieren
  • 100 gram suiker
  • 50 gram witte basterdsuiker

Bereidingswijze

  1. Zet de oven aan en verwarm deze voor op 125 °C.
  2. Breng de melk samen met de slagroom aan de kook en voeg het vanillestokje toe.
  3. Zet het vuur 5 minuten op een lage temperatuur en verwijder het vanillestokje.
  4. Klop de eidooiers met de suiker in een kom zodat het een crème wordt.
  5. Schenk vervolgens de slagroom en melk erbij.
  6. Verdeel de custard over het een aantal schaaltjes.
  7. Zet de kommetjes in de oven en laat de crème in circa 45 minuten gaar worden.
  8. Zet de schaaltjes voor circa 2 tot 3 uur in de koelkast om verder af te koelen.
  9. Haal vervolgens uit de koelkast en bestrooi de toetjes met een laagje basterdsuiker.
  10. Bedek de vulling goed met de suiker zodat deze niet kan aanbranden.
  11. Zet de schaaltjes voor een korte periode in de oven, vlak onder het grill element.
  12. Laat ze maximaal 2 minuten staan tot de suiker een bruine kleur heeft.
  13. Dien de creme brulee zo snel mogelijk op om het contrast van de harde suikerlaag en de zachte creme te behouden.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter