Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Chili con carne

Recept geplaatst door
45 minuten
Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 30 minuten | Couverts: 4

Ingredienten

  • 1  rode ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 1  rode peper
  • 1  rode paprika
  • 75 g chorizoworst
  • zonnebloemolie
  • 500 g rundergehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 400 g gepelde tomaten in blik
  • 1 bosje koriander
  • 1  limoen
  • 125 ml zure room
  • chilipoeder
  • 400 g kidneybonen
  • 1  Turks brood
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Spoel de kidneybonen af onder de kraan, laat ze goed uitlekken.
  2. Voeg dit toe aan de Chili con carne saus.
  3. Warm nog circa 5 minuten mee.
  4. Voeg de resterende koriander toe.
  5. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.
  6. Schep een lepel zure room op de Chili, strooi de koriander erover en besprenkel met limoensap.
  7. Snijd het Turks brood in stukken en serveer bij de Chili con carne.
  8. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes.
  9. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
  10. Verwijder het vel van de chorizo en snijd in blokjes.
  11. Verhit olie in een pan.
  12. Fruit de ui, knoflook en chorizo.
  13. Voeg het gehakt toe en rul dit op hoog vuur.
  14. Voeg de tomatenpuree, peper, chilipoeder en rode paprika toe en bak kort mee.
  15. Voeg de gepelde tomaten toe.
  16. Laat de saus circa 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken. Roer af en toe door.
  17. Snijd de koriander fijn.
  18. Halveer de limoen, pers uit en meng met de zure room en de helft van de koriander. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.
  19. Spoel de kidneybonen af onder de kraan, laat ze goed uitlekken.
  20. Voeg dit toe aan de Chili con carne saus.
  21. Warm nog circa 5 minuten mee.
  22. Voeg de resterende koriander toe.
  23. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.
  24. Schep een lepel zure room op de Chili, strooi de koriander erover en besprenkel met limoensap.
  25. Snijd het Turks brood in stukken en serveer bij de Chili con carne.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter