Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Chili con carne met kaas

Recept geplaatst door
45 minuten
Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 30 minuten | Couverts: 4

Ingredients

  • 110 g chorizo, in dikke munten gesneden en gehalveerd
  • 500 g rundergehakt, bij voorkeur biologisch
  • ½ theelepel cacao
  • 1 theelepel (5 ml) gedroogde oregano
  • 1 eetlepel (15 ml) zongedroogde tomatenpasta of tomatenpuree
  • 1 blik (400 g) gehakte tomaten
  • 2 theelepels (10 ml) worcestersaus
  • 1 blik (400 g) kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 250 g verse mozzarella, in stukjes
  • handvol verse gehakte koriander voor erbij (desgewenst)

Directions

  1. Zet een niet te grote gietijzeren braadpan of andere pan met dikke bodem (met passend deksel) op het vuur en leg er de stukjes chorizo in. Bak ze tot ze een heldere, oranje olie beginnen af te geven; niet langer.
  2. Doe het gehakt erbij en maak dat met een houten vork een beetje los, terwijl je het in de olie wentelt en door de chorizo roert.
  3. Strooi wanneer het gehakt zijn rauwe kleur is kwijtgeraakt cacao en oregano in de pan. Doe er de klodder tomatenpasta of -puree bij en roer even goed voordat je de tomaten uit blik eraan toevoegt. Spoel het lege blik om met 125 ml water en giet het water in de pan. Dan zijn de worcestersaus en de uitgelekte, afgespoelde kidneybonen aan de beurt. Laat alles aan de kook komen.
  4. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en houd de chili 20 minuten tegen de kook aan.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter