Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Brownies

Recept geplaatst door
1 uur
Voorbereiding: 20 minuten | Koken: 40 minuten | Couverts: 16-20 stuks

Ingredienten

  • 225 g boter
  • 115 g pure chocolade (min 78%)
  • 2 eieren + 1 eidooier
  • 330 g suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 g bloem
  • 25 g cacaopoeder
  • 75 g blanke hazelnoten
  • Snuf zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de noten erover en rooster ze in 7-9 min goudbruin. Ik had geen noten dus heb deze stap overgeslagen.
  3. Hak de noten vervolgens in grove stukken
  4. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. (in een kom boven een pan kokend water). Laat het vervolgens iets afkoelen.
  5. Klop intussen de eieren, de eidooier, de suiker, het zout en het vanille-extract met een mixer in 5 min. tot een lichtgeel, dik mengsel dat als een lint van de gardes afloopt.
  6. Spatel het chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel.
  7. Spatel tenslotte de bloem, het cacaopoeder en de hazelnoten er doorheen.
  8. Giet het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede brownievorm (20 x 20 cm) en bak de brownies 40 min. in de oven gaar.
  9. Laat ze volledig afkoelen in de vorm.
  10. Verwijder het bakpapier en snijd de brownies in vierkantjes of rechthoeken.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter