Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Broodpudding

Recept geplaatst door
50 minuten
Voorbereiding: 10 minuten | Koken: 40 minuten | Couverts: 4

Ingredienten

  • 50-60 gram zachte boter
  • 10 sneetjes wit brood diagonaal gesneden
  • 50-70 gram sultana rozijnen
  • halve theelepel nootmuskaat
  • halve theelepel kaneel
  • 350 ml volle melk
  • 2 grote eieren of 3 kleinere
  • 50 ml slagroom
  • 25 gram of twee eetlepels witte suiker of rietsuiker
  • 1 zakje vanille suiker of vanille extract

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Vet een bakblik in waar ongeveer 1 liter in past. Gebruik voor het invetten een beetje boter. Smeer dan de brooddriehoekjes in met wat boter.
  3. Zet de driehoekjes elkaar overlappend op de bodem van de ovenschaal met de boterkant naar boven.
  4. Strooi de rozijnen tussen de stukjes brood in en rasp of strooi dan wat nootmuskaat en kaneel over het geheel.  Doe er nog een laag op en doe precies hetzelfde. Maak alles op en druk het aan. Bewaar wat rozijnen voor bovenop.
  5. Verwarm de melk met de room in een steelpan maar laat het niet koken.
  6. Klop vervolgens de eieren met driekwart van de suiker op in een deegkom en doe daar ook het vanille extract bij of het zakje (twee mag ook…) vanillesuiker.
  7. Doe de warme melk er scheutje voor scheutje bij en klop alles lekker luchtig.
  8. Giet langzaam het eimengsel over het brood totdat alles erin zit. Duw nogmaals zachtjes met de handen zodat alles onder staat. Dan strooi je het restant suiker over de bovenkant en eventueel nog iets kaneel.  Laat dit even een kwartier staan.
  9.  Plaats de ovenschaal in het midden van de oven voor een kleine 40-45 minuten totdat de bovenkant goudbruin is en het ei gestold is. Warm is dit nagerecht het allerlekkerst.
  10. Tip : voeg eens wat abrikozenjam toe of maak het wat chiquer met een beetje likeur of week de rozijnen in thee of rum of gebruik een andere broodsoort zoals ciabatta.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter