Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Boerenkool stamppot

Recept geplaatst door
40 minuten
Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 25 minuten | Couverts: 4

Ingredienten

  • Anderhalve kilo aardappelenOngeveer 600 gram gesneden boerenkool/of 1200 gram ongesneden.
  • Een rookworst
  • Zout
  • 100 ml melk
  • Mosterd (een eetlepel)
  • Peper of bouillonpoeder.

Bereidingswijze

  1. Begin met het schillen en wassen van de aardappelen. Vervolgens ga je ze in stukken snijden en maak je er kleine gelijke stukken van.
  2. Je kunt de boerenkool dan nog even wassen als dat nodig is en ook deze moet je nog even fijn snijden.
  3. Doe een laagje water in een pan, vaak is dat drie cm. Dan doe je de aardappels die gesneden zijn er in en je doet hier een beetje zout bij. Dan doe je er boerenkool bovenop.
  4. Breng het water aan de kook, je doet dan wel het deksel op de pan. Je kookt het dan ongeveer in 25 tot 30 minuten gaar.
  5. Daarna doe jij wat water in een andere pan en dat breng je net aan de kook. Daar doe je een beetje zout bij, niet altijd nodig, en daar doe je dan de rookworst in.
  6. Na twintig minuten mag de rookworst uit de pan, de rookworst is klaar.
  7. Giet het kookvocht van de stamppot af en stamp de aardappelen met de boerenkool tot een fijn geheel. Roer er wat boter doorheen (roeren) en doe er op smaak wat melk, bouillonpoeder, mosterd en peper doorheen.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter