Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Biefstuk met homemade kruidenolie

Recept geplaatst door
15 minuten
Voorbereiding: 5 minuten | Koken: 6 minuten | Couverts: 4

Ingredients

  • 2 biefstukken van goede kwaliteit
  • Neutrale olie om te bakken of geklaarde boter
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels goede olijfolie
  • Een mengsel van je favoriete verse kruiden (harde steeltjes verwijderd)
  • 2 theelepels balsamico azijn

Directions

  1. Haal een uur voordat je begint de biefstukken uit de koelkast en laat ze afgedekt rusten. Doe de kruiden met de olijfolie in een vijzel. Draai rondjes met de bolle kant tot de kruiden gemalen zijn en de olie mooi groen.
  2. Zet een bord klaar met een stuk aluminiumfolie. Laat de olie in een koekenpan gloeiend heet worden. Leg de biefstukken in de pan en schroei ze dicht. Draai de stukjes na vier minuten om en bak net zo lang op de andere zijde.
  3. Wil je je biefstuk rood van binnen? Haal ze dan nu uit de pan, verpak in de folie en laat drie minuten rusten. Wil je ze medium? Bak dan beide kanten op middelhoog vuur nog 1-2 minute.
  4. Leg de biefstukken op een boord en druppel er de kruidenolie en azijn over. Maal er flink grof zout en peper over en serveer meteen. Een verrukkelijk feestmaal met een simpele salade en geroosterde aardappels.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter