Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Banoffee taart – niet bakken

Recept geplaatst door
1 uur
Voorbereiding: 30 minuten | | Couverts: 1 taart

Ingredienten

Bereidingswijze

 1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Geen keukenmachine voor handen? Doe de koekjes dan in een druk-en-sluit zakje en sla er hard op met een deegroller zodat ze verkruimelen.
 2. Smelt de boter in een steelpan en meng door de koekkruimels. Schep de kruimels in de taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
 3. Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie. Giet of lepel de chocolade gelijkmatig over de bodem en doe dit zo snel mogelijk. Wacht je te lang of wil je met een lepel de chocolade verspreiden? Dan is de kans groot dat de chocolade stolt en aan de bodem blijft plakken waardoor je stukken bodem lostrekt. Zet de bodem een half uur afgedekt in de koelkast.
 4. Week de gelatine 5 minuten in een kom koud water.
 5. Doe de suiker in een steelpan en laat op laag vuur karamelliseren tot goudbruin.
 6. Klop ondertussen de slagroom stijf en spatel de crème fraiche erdoor.
 7. Zet het vuur uit als de karamel de juiste kleur heeft. Roer voorzichtig vier eetlepels van het slagroommengsel door de caramel.
 8. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de karamel. Meng goed en zet als je klontjes karamel krijgt het vuur op de laagste stand aan. Laat de karamel weer smelten onder continu roeren, zodat je een mooie egale saus hebt. Laat een paar minuten afkoelen en meng nu driekwart van de saus door het slagroommengsel.
 9. Pel de bananen, snijd ze in plakjes van één centimeter en verdeel over de taartbodem.
 10. Schep de karamelslagroom erop en verdeel gelijkmatig met een spatel.
 11. Schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op en laat de banoffee pie minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter