Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Banketbakkersroom

Recept geplaatst door
40 minuten
Voorbereiding: 20 minuten | Koken: 20 minuten

Ingredienten

  • 1 liter volle melk
  • 1 vanillestokje, zowel de zaadjes en de peulen
  • 8 eierdooiers van biologisch gewonnen eieren
  • 200 gram kristalsuiker

Bereidingswijze

  1. Breng 1 liter melk aan de kook met zaadjes en de peulen van een vanillestokje. Roer zo nu en dan om zodat de melk niet aanbrandt.
  2. Breek 8 eierdooiers in een mengkom, voeg 200 gram suiker toe en “klop wit”: doe dit met een elektrische klopper tenzij je je armspieren wil oefenen, tot er geen suikerkorrels meer in de eierdooiers te vinden zijn.
  3. Als de melk gekookt heeft, zet je ze van het vuur.
  4. Giet dan heel traagjes en voorzichtig de hete melk bij de witgeklopte eierdooiers onder voortdurend flink roeren met een handgarde zodanig dat de eierdooiers niet kunnen schiften. Blijven roeren tot de laatste druppel melk met de eierdooiers is vermengd.
  5. Giet dan het mengsel terug in de pan, zet op een lag vuur en blijf roeren tot de vanillesaus indikt: vooral niet aan de kook brengen!
  6. Als de banketbakkersroom dik genoeg is, zet je de pan van het vuur op een rooster en roer je zo nu en dan om zodat de warmte uit de room verdwijnt en er geen vel op komt. Giet indien gewenst onmiddellijk door een zeef zodat je de zaadjes, gestremde dooierstukjes en de vanillestok kan scheiden uit de vanillesaus.

Laat een beoordeling achter