Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Amerikaanse hamburger

Recept geplaatst door
30 minuten
Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 15 minuten | Couverts: 4

Ingredienten

  • 500 gram (biologisch) rundergehakt
  • 4 plakken kaas naar keuze
  • 1 kleine ei
  • 1 ui
  • 8 plakken bacon
  • 1 grote tomaat
  • 4 slablaadjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 4 hamburgerbroodjes (buns)
  • 2 augurken
  • knoflook(poeder)
  • peper en zout
  • Optioneel: ketjap en sambal
  • Voor de hamburgersaus: 2 eetlepels mayonnaise, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel kurkuma, 1/2 eetlepel sambal oelek, peper, zout en knoflook naar smaak.

Bereidingswijze

  1. Begin met het snijden van alle ingrediënten. Was de blaadjes sla en laat drogen. De tomaat snij je horizontaal door, zodat je de grootste oppervlakte te pakken hebt. Snijd vier grote plakken tomaat en leg ze op een keukenpapiertje om droog te worden. De ui verdeel je in twee stukken. Van één deel snijd je ringen voor de hamburger en één deel wordt versnipperd om door het vlees gemengd te worden. Verder snijd je de augurken in plakjes. Je kunt naar smaak ook ananas toevoegen.
  2. Ondertussen maak je de bacon crispy. Dat kan op twee manier: in de pan of in de magnetron. De magnetron is de snelste manier, elk plakje 1 minuut op 900 watt. In de pan kan ook, maar duurt langer. Zorg wel dat je op laag vuur zet, anders verbrandt je bacon.
  3. Als alles gesneden is en klaar staat kun je beginnen met het maken van het vlees. Meng het gehakt met een half klein ei en een eetlepel bloem. Meng dit goed door elkaar. Als het gehakt niet goed blijft plakken omdat het te droog is voeg dan extra ei toe. Als het te nat blijft, voeg dan extra bloem toe.
  4. Voeg daarna de fijngesnipperde ui toe. Het moet uiteindelijk een compacte massa zijn welke niet aan je handen of aan de kom blijft plakken. Voeg naar smaak peper, zout en knoflook toe.
  5. Je kunt ook ketjap en sambal toevoegen voor een wat pittigere hamburger.
  6. Verdeel het gehaktmengsel in vier stukken en maak er mooie, ronde hamburgers van.
  7. Ondertussen kun je de broodjes open snijden en even kort in het broodrooster doen. Hierdoor worden ze extra knapperig en krijgen ze net even een andere bite.
  8. De hamburgers lijken vrij groot, maar ze slinken nog iets in de pan. Bak de hamburger aan beide kanten in ongeveer vijf minuten goudbruin.
  9. Leg ondertussen de geroosterde broodjes op een bord klaar. Leg op elk broodje een blaadje sla. Als de hamburger klaar is, laat je deze heel even uitdruipen op een keukenpapiertje.
  10. Je bouwt de hamburger als volgt op: broodje, blaadje sla, gebakken hamburger, laagje zelfgemaakte hamburgersaus, plakje tomaat, uienringen, augurk, bacon en als laatste het topje van het broodje.

Laat een beoordeling achter