Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Aardappelpuree – basisrecept

Recept geplaatst door
40 minuten
Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 20 minuten | Couverts: 4

Ingredienten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 150 ml melk
  • 25 g boter
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.
  2. Je neemt een pan en je brengt vier cm water aan de kook samen met een halve theelepel zout.
  3. Doe hier dan de aardappels bij, breng deze aan de kook laat ze ongeveer 20 minuten gaar koken.
  4. Dan verwarm je ongeveer 150 ml melk tot iets onder het kookpunt.
  5. Dan giet je de aardappels af en stampt deze fijn met de pureestamper.
  6. Vervolgens doe je hier al roerende met een houten spatel zo veel melk bij, totdat het geheel een fijne, smeuïge puree wordt.
  7. Doe er dan 25 g boter bij.
  8. Je neemt de pan en je zet deze weer op het vuur en je verwarmt de puree al roerend, op een zacht vuur totdat de boter is gesmolten.
  9. Ten slotte breng je de puree op smaak met nootmuskaat, zout en peper, met de hoeveelheid die je lekker vindt.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter