Zoek een Recept, zoek en vind de lekkerste recepten!

Zoek een Recept

Aardappelgratin met gruyere kaas

Recept geplaatst door
75 minuten
Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 1 uur | Couverts: 8

Ingredients

  • 4 dl room
  • 4 dl melk
  • 1 ei
  • Zout en vers gemalen peper
  • Boter
  • 1 teen knoflook
  • 1,2 kg geschilde aardappelen
  • Geraspte gruyère kaas

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 180˚ C.
  2. Maak en mengsel van room, melk en ei en maak – royaal – op smaak met peper en zout.
  3. Vet een ovenschaal in met boter en bestrijk de wanden met een doorgesneden knoflook teen; voor een sterkere knoflook smaak kan de binnenkant van de schaal met geperste knoflook worden bestreken.
  4. Snijd de geschilde aardappels met een keukenmachine in dunne plakjes en doe deze in de ovenschaal.
  5. Schenk er het roommengsel over zodat het geheel juist onderstaat en bestrooi met de geraspte gruyère.
  6. Laat de aardappelgratin – afhankelijk van de dikte – in ongeveer één uur goudbruin en gaar bakken; controleer de gaarheid: mocht de aardappelgratin te donker worden deze met aluminiumfolie afdekken.
Rubriek:

Laat een beoordeling achter